Havrevangen

Boligerne ligger på Havrevangen 1-51 & 2-50 i Hillerød vest, Sophienborg området.

Afdelingen er bygget i 1994 og består af 5 stokke med i alt 50 lejemål fordelt på 18 – 2 rums boliger, 26 – 3 rums boliger og 6 – 4 rums boliger. Alle har indvending bryggers, hvor der er forberedt til vaskemaskine. Alle lejligheder har åbent køkken kombineret med spisestue. I
et-plan boligerne er køkkenet- og spisestuen kombineret med opholdsstue. I boliger med flere plan er stuen separat.

Boligerne i stueetagen har private haver, medens boliger på 1. sal har repos og svalegang.

De 5 stokke ligger omkring et fælleshus, med græsplæner mellem stokkene og enkeltstående træer, samt en adgangsallé på tværs af blokkene med parkering. Fælleshuset rummer vaskeri, materiel og personale faciliteter og beboerlokale.

Afdelingen benytter vedligeholdelsesordning B.

Bebyggelsen er udlagt på det skrånende terræn, der vender ud mod C.F. Tietgens gamle Sophienborg gård, senere ombygget til Sophienborgskolen.

Bebyggelsen blev planlagt ud fra kommunens ideer om at give området et grønt og åbent præg og fremstå som en parkagtig længebebyggelse med 5 længer i henholdsvis 2 og 1 1/2 etager.

Byggeriet er gennemført som forsøgsbyggeri med energibesparende foranstaltninger som luftsolfangere og solvarmevægge.

Tagets store udhæng samt luftsolfangerne på toppen af tagene er det markante arkitektoniske træk, ligesom de cedertræsbelagte facader er med til at give bebyggelsen præg. Tagene er mørkegrå metaltage, mens cedertræsbeklædningen, der, når den er ny, har en rødlig farve, og med tiden ændrer over i det grålige.

Der er installeret nye køkkener i alle lejemål i 2013/2014.

I afdelingens lejemål er der tilhørende et komfur.

Det er tilladt at holde i alt 2 husdyr i afdelingen, hund/kat skal registreres ved ansøgning til ejendomskontoret.